5x TIPS om beter te hockeyen

5x TIPS om beter te hockeyen

Komend jaar staan er ook voor jou waarschijnlijk weer genoeg doelen op de lijst om te behalen. Staat ook jouw hockeytechniek verbeteren hierin, lees dan deze blog. In deze blog hebben wij tips op een rij gezet die jou op weg gaan helpen om beter te hockeyen. Van het aannemen van de bal met de hoge backhand tot een backhand schot op doel. Tot slot, zorg ervoor dat je jezelf zeker voelt en vol zelfvertrouwen op het veld staat om daar de knallen voor jouw team.

Tip 1: Aannemen van de bal met hoge backhand

Zorg hierbij dat je hoog blijft staan. Je laat de bal voorbij je lichaam komen en stapt de bal zodra deze voorbij je voorste voet is. Door dit te doen is de stick automatisch gesloten.

Tip 2: Hoog backhand schot op doel

Zie je in de cirkel de kans om op doel af te ronden met je backhand, pak de stick dan met beide handen vast. Met een zwaaiende polsbeweging kun je de bal dan richting de goal slaan. Ook gaat de bal de lucht in en is deze moeilijker te kouden voor de keeper.

Tip 3: De korte snaaier

Speel je op gras en sta je in de cirkel, dan kun je de stick tot je knie omhoog houden. Vervolgens buk je en bak je je stick in de grond onder de bal door. De bal gaat zo de lucht in en je kunt hem alsnog een goede mep in de richting van een medespeler of de goal geven.

Tip 4: Snel aannemen op de backhand

De bal aannemen kan door de stick met de backend plat op de grond te leggen. Echter kan dit veel makkelijker door te stick te draaien zodat de binnenkant van de krul naar voren wijst. Je kunt dan de bal direct meenemen en hem weer naar voren pushen.

Tip 5: De onmogelijke draai

Heb je als rechter/midden spits veel balgevoel, dan kun je wanneer je een tegenstander tegenkomt de onmogelijke draai doen. De bal is aan je forehand met de stick laag. Haak de bal vervolgens naar links om de tegenstander te halen denken dat je naar links gaat, maar je draait door. Zet hierbij direct je kont erin en je rechterbeen ervoor. Zo heb je controle en kun je de bal naar een medespeler spelen.

Laatste tip: zorg dat je zelfverzekerd op het veld staat

Ondanks dat je misschien bepaalde delen van het spel nog niet goed genoeg beheerst, zorg dat je altijd van waarde bent voor je team. Toon inzet en blijf continue gaan en jezelf verbeteren. Sta zelfverzekerd op het veld. Soms helpt het om daarbij te kiezen voor echt fijn zittende hockeykleding en hockeyschoenen. Kijk eens online naar de verschillende online sportwinkels. Bekende online sportwinkels zijn Betersport.nl en Hockeyhuis.nl. Lees de Betersport reviews en Hockeyhuis ervaringen via Goedbeoordeeld.nl. Deze website verzamelt klantervaringen, zodat je altijd weet of je koopt bij een betrouwbare online sportwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.