Bandung

Voorbereid reizen naar het mooie Bandung 

Reizen is iets wat voor mij echt een hobby is. Ik denk dan ook dat ik hier zeker niet de enige in ben. Indonesië is dan ook een land wat mij zeker trekt. Bandung is hier een van de vele reismogelijkheden. Toch is deze locatie voor mij persoonlijk aardig onbekend. Daarom zal ik in deze tekst wat voorbereidingen voor deze prachtige locatie op een rijtje zetten. Allereerst valt het hier qua taalbarrière erg mee. In de regel is het namelijk zo dat vele jongeren vrij goed Engels kunnen spreken, dus qua communicatie zal het hier goed moeten komen. Als het gaat om geld, is het handig te weten dat je valuta makkelijk kan wisselen bij veel lokale banken. Verder kan je op veel plekken ook erg modern, gewoon met de pin betalen. 

Om zoveel mogelijk van deze locatie te vinden zal ik het aanraden om ofwel met het openbaar vervoer te gaan reizen, ofwel een auto te huren. Bandung is een vrij rustige stad maar er is zeker genoeg te doen. Wel wordt er aangeraden om afgelegen gebieden in groot gezelschap of met een gids te verkennen. Bezienswaardigheden zijn erg verspreid over Bandung. Voor het bezoeken van vulkanen of bijvoorbeeld theeplantages is het een goede tip om een auto met chauffeur te huren die je alles kan laten zien. 

Bandung

Activiteiten op een rijtje 

Bandung staat bekend om de vele fabrieksuitverkopen en merkkleding wordt vaak voor een leuk prijsje aangeboden. Zo kan je dus echt wel een dag besteden aan lekker shoppen in het centrum. Zoals gezegd kan je ook vulkanen bezoeken, Bandung heeft twee vulkanen attracties die naar mijn idee echt bezocht moeten worden. Hoe gaaf is het om langs de rand van een krater te wandelen of langs de hete bronnen te rijden en een vulkaan echt van dichtbij te zien. Natuurlijk is dit niet alles wat het prachtige Bandung te bieden heeft, maar er zijn op het internet heel wat tips te vinden en daarom denk ik dat het reizen naar deze plek zeker de moeite waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.