Wat heb ik nodig om te hockeyen?

Een potje hockey kan je niet zomaar doen, je hebt een waslijst aan attributen nodig om lekker te kunnen hockeyen, in deze blog gaan we het hebben over alle benodigdheden om een lekker potje te hockeyen tijdens de training of wedstrijd. We gaan het hebben over een goede hockeystick, hockeytenue en andere attributen. 

Welke hockeystick heb ik nodig?

Het belangrijkste werktuig wat een hockeyer nodig heeft is natuurlijk een hockeystick. Hockeysticks zijn er in verschillende maten. De juiste maat kan je meter door de hockeystick met de boog op de grond te houden. Een hockeystick perfect op maat moet precies tot uw navel komen. Hier kan je het beste mee hockeyen. Er zit ook veel verschillende kwaliteiten hockeysticks. Als je net begint met hockeyen zou ik kiezen voor een wat goedkopere hockeystick, maar bent u al wat gevorderder met hockey kan je beter voor een hockeystick van hoge kwaliteit kiezen. Deze zijn lichter, slaan harder en geven minder terugslag. 

Kleding voor de hockeytrainingen en wedstrijden. 

Als een echte hockeyer wil je natuurlijk wel geschikte kleding voor wedstrijden en trainingen. Je moet vrijuit kunnen bewegen en niet worden afgeleid door kledingstukken die niet comfortabel zitten. Door goede hockeykleding word je niet geremd in je bewegingen en kun je alles geven tijdens de training en wedstrijden.  Daarbij draagt een professioneel wedstrijd tenue met bedrukking ook bij aan een goede uitstraling voor het hele team en extra motivatie om te presenteren op het veld.

Andere benodigdheden voor een goed potje hockey

Een echte hockeyer gaat natuurlijk nooit het veld op zonder bitje of scheenbeschermers. Een hockeybal gaat met absurde snelheden over het veld en kan zonder scheenbeschermers zeker je schenen breken. Scheenbeschermers zijn dus een must have, zonder scheenbeschermers mag je ook niet het veld op. Een andere must have is een hockeybitje, een hockeybal mag over het veld eigenlijk niet boven de schenen komen, maar het kan altijd tijdens een training of per ongeluk tijdens de wedstrijd voorkomen dat de bal de lucht in wordt geschoten. Als een bal tegen je gebit aan komt kan dit je hele gebit kapot maken. Draag daarom altijd een bitje tijdens het trainen en wedstrijden. Hockeykleding kopen? Kijk eens op de website van Teamsportfabriek.nl. Zij beschikken over een ruim assortiment aan diverse hockeykleding en accessoires. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.