Waarvoor kun je een kettlebell gebruiken?

In de sportschool sporten is natuurlijk heel erg handig als je veel tijd hebt. Tegenwoordig hebben mensen een druk leven en is er steeds minder tijd voor de sportschool. Ook worden de prijzen in de sportschool steeds hoger en betaal je tegenwoordig soms 40 euro voor een sportabonnement. Toch is het van belang om in top conditie te blijven en is het misschien verstandig om thuis te beginnen met sporten. Thuis Sporten brengt verschillende voordelen met zich mee en mensen vinden dit heerlijk. Als je thuis wilt beginnen met sporten is het wel van belang om bepaalde trainingsgewichten te kopen. Met de juiste trainingsgewichten is het makkelijker om bepaalde oefeningen uit te voeren. Zo kan het heel erg handig zijn om dumbbells aan te schaffen, maar ook een kettlebell.

Ze worden steeds vaker aangeschaft door mensen die thuis willen sporten. Ze zijn namelijk heel erg handig en ze kunnen voor diverse oefeningen gebruikt worden. Het is een soort van ouderwetse kanonskogel met een handvat. Met deze kettlebell is het eenvoudig om alle spiergroepen te trainen, maar waarvoor kun je het precies gebruiken? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Compound oefeningen

Ze zijn uitstekend voor het uitvoeren van verschillende oefeningen. Het is daarom altijd handig om een kettlebell thuis te hebben en je kunt hier bijvoorbeeld compound oefeningen mee uitvoeren. Ze zetten meerdere spiergroepen tegelijk aan het werk en op deze manier is het mogelijk om het hele lichaam te trainen. Het is een echte full body work-out en dit is wat de meeste mensen ook willen doen. Voor mensen die snel willen afvallen is dit ideaal en is hiervoor een kettlebell uitermate geschikt.

Sterke buikspieren

Wil jij sterkere buikspieren hebben en bijvoorbeeld een sixpack realiseren? Dan is een kettlebell gebruiken heel erg handig en dit komt doordat je met alle oefeningen jouw buikspieren traint. Dit komt doordat de kettlebell nooit stabiel is tijdens het uitvoeren van een oefening. Dit betekent dat je altijd de buikspieren moet aanspannen en dit betekent dat de spieren in de buik ook een stuk sterker worden. Daarnaast is het ook makkelijk om je conditie te verbeteren met de compound oefeningen. Je bent namelijk heel erg intensief bezig met het uitvoeren van diverse oefeningen.

Online kettlebell bestellen

Het bestellen van een kettlebell lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Het aanbod is namelijk enorm en ze verschillen op diverse manieren van elkaar. Het is sowieso van belang om een kwalitatief trainingsgewicht te kopen, maar je moet ook goed kijken naar het gewicht van het trainingsgewicht. Je wilt namelijk niet te zwaar trainen, maar ook niet te licht. Zoek daarom op het internet naar een specialist op het gebied van trainingsgewichten. Een specialist verkoopt namelijk een veel hogere kwaliteit en ook een ruimer assortiment. Koop de kettlebells die je nodig hebt en laat deze door de specialist thuis bezorgen, zodat je direct aan de slag kunt gaan met het oefenen. Het kan zijn dat je liever traint met dumbbells, dus zorg ervoor dat je goed bekijkt wat de verschillen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.