Hockeyschoenen kopen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Sporten is gezond. Tenminste, als je het goed doet. En hiermee bedoelen we niet alleen de intensiteit waarmee je sport, maar je moet ook goede sportuitrusting hebben. Bekijk deze lijst van sportwinkels en de meningen van klanten die bij d verschillende winkels iets hebben aangeschaft. Aan de hand van hun ervaringen kan jij kiezen met welke online shop jij zaken wilt gaan doen. 

Waar moeten goede hockeyschoenen aan voldoen? 

Een goede sportuitrusting helpt blessures voorkomen. Het is absoluut geen goed idee om op je voetbalschoenen op een verhard wegdek kilometers te gaan hardlopen, of met je All Stars gympen van Sidestep op een grasveld te gaan hockeyen.  

Een goede hockeyschoen moet voldoende schokdemping bieden, en stabiliteit, grip en steun geven. Wanneer je slecht passende hockeyschoenen draagt of sportschoenen die niet geschikt zijn voor te hockeyen kun je behoorlijke blessures oplopen. Het hockeyspel is een snel balspel met spelregels die lijken op de spelregels van het voetbal, maar toch worden er andere eisen gesteld aan de sportuitrusting, met name de schoenen. 

  • De zool van de hockeyschoen dient afgestemd te worden op de ondergrond waarop je speelt; Zaalhockeyschoenen dienen een andere zool te hebben dan outdoor hockeyschoenen. Er zit zelfs een verschil tussen gras schoenen en kunstgras schoenen. Met de “verkeerde” schoenen kun je gemakkelijk uitglijden en je enkels verzwikken of – nog erger- je kniebanden scheuren!
  • De demping van de hockeyschoen is ook erg belangrijk. Tijdens het hockeyen ben je aan het springen, draaien en rennen. Al deze klappen moeten door je gewrichten opgevangen worden. De demping in de schoenzool zorgt ervoor dat deze klappen niet al te hard aankomen. 
  • Stabiliteit en bescherming zijn ook belangrijk. Zo’n hockeybal of hockeystick kan behoorlijk hard aankomen. Daarom moet de schoen van stevig materiaal zijn en strak aansluiten. Niet te strak! Koop ze met 1 cm ruimte bij de tenen om blauwe nagels en pijnlijke tenen te voorkomen, 
  • De hockeyschoen moet natuurlijk comfortabel aan je voeten zitten, zodat je je kunt concentreren op het spel. Vaak zijn hockeyschoenen voorzien van hele dunne inlegzooltjes. Je kunt deze het beste vervangen door een goede inlegzool met eventueel geurvretende eigenschappen. 
  • Zorg ervoor dat je je hockeyschoenen goed onderhoud. Maak ze schoon na gebruik en laat ze op een geventileerde plek goed drogen. Zo zorg je er niet alleen voor dat ze niet gaan stinken, maar ook eigenschappen als de demping en de stabiliteit van de schoen worden zo beter bewaard. En, het is beter voor het team als ze niet meteen al onwel worden als jij je hockeyschoenen uit je sporttas haalt in de kleedkamer net voordat je die belangrijke hockeywedstrijd te gaan spelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.