Hockey is een leuke manier om sportief bezig te zijn

Hockey is in 1891 voor het eerst in Nederland gespeeld door ijshockeyers in de zomer op een grasveld. Dit omdat het buiten het seizoen was waardoor ze niet op ijs konden oefenen. In 1995 is er voor het eerst een kampioenschap in Nederland gespeeld en werden de eerste hockeyclubs opgericht. Nederland telt ongeveer 250.000 actieve hockeyers, waardoor het een populaire sport is geworden.

 

Koninklijke Nederlandse Hockey Bond

Er is in Nederland een koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Dit is de organisatie die in Nederland alles regelt omtrent hockey, competitie, organiseren van informatieavonden, congressen, ze zijn verantwoordelijk voor de opleiding voor trainers, coaches en scheidsrechters, maar zij regelen ook de websites en internationale toernooien en competities.

 

Hockeyers zijn sportief en fit

Wanneer je aan hockey doet in teamverband dan ben je erg sportief bezig, want je krijgt veel lichaamsbeweging en bent gezellig met je team aan het sporten. Bij hockey kan het zeker belangrijk zijn dat je krachtig bent, hard kunt sprinten en een goed uithoudingsvermogen hebt. Het is daarom belangrijk om ook naast de hockeytrainingen aan krachttraining te doen en een handig fitness schema te hebben.

 

Wat is hockey

Wanneer je over een goed conditie beschikt en krachtige spieren hebt, kun je goed trainen voor hockeywedstrijden. Hockey is een sport dat op kunstgras gespeelt wordt, met twee teams van ieder 11 spelers. 10 veldspelers en 1 doelman of vrouw. Ieder speler beschikt over een stick, een hockey outfit en een bitje en de keeper heeft een beschermend pak aan. De hockeybal is namelijk erg hard en kan voor erg gevaarlijke situaties zorgen wanneer er geen beschermende kleding gedragen wordt. Daarom heeft iedereen een bitje, scheenbeschermers en soms handschoentjes die je vingers kunnen beschermen. Hockey is een sport voor mannen en vrouwen, beide worden op hoog niveau gespeelt en zijn in Nederland al Europees en wereldkampioen geweest. Nederland is dus een actief hockey land!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.